Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/vremejezakuhinju4823

recept

PRAVE SRPSKE DOMAĆICE ZNAJU DA NAPRAVE I SLANE KROFNE: Mekše su od SLATKIH, a ukus KIDA

Evo kako da napravite slane krofne sa kačkavaljem

Objavljeno: 17.01.2024. 06:00h > 11:28h

Ove slane krofne sa bogatim nadevom zagrejaće vam dušu i telo. Nimalo ne zaostaju za slatkom verzijom, podjednako su neodoljive i slasne.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 8 kašika projinog brašna
  • 8 kašika pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 50 g šunke
  • 50 g kačkavalja
  • 2 manja kisela krastavca
  • susam
foto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, projino brašno, kao i pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo. Umesite testo. Šunku i kisele krastavce sitno iseckajte i sjedinite s ostalim sastojcima, pa posolite po ukusu. Kafenom kašičicom smesu sipajte u aparat za krofne i pospite susamom. Ili jednostavno spustite testo u ulje i ispecite dok ne porumene. Gotove tople krofne pospite sitno rendanim kačkavaljem i poslužite tople.

Bonus video:

(Espreso/Alo/Prneosi M.M.)