Bavarsko pečenje, Foto: Printscreen/youtube/My kitchen Tanja

uuuh, kakav ukus

NAJHRSKAVIJE BAVARSKO PEČENJE ĆE VAS ODUVATI UKUSOM: Čist HEDONIZAM na ovalu - recept pravih profesionalaca

Uz ovakav način pripreme svinjetine nema greške, korica nikad hrskavija, a meso čista desetka

Objavljeno: 13.01.2024. 19:19h

Praznici su i dalje u toku, s toga vam donosimo savršen recept za najukusnije praseće pečenje iz rerne.

Bavarska plećka je pravi gurmanluk i fantazija za sva čula. Uživajte u pripremi i dobrom ručku!

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjetine od plećke
  • 10 karanfilića
  • 2 vršne kašičice soli
  • 500 ml piva
  • 3 srednje glavice luka
  • 2 krompira
  • 2 paškanata
  • malo cimeta
  • malo anisa
  • 2 vršne kašičice slačice

Za preliv:

  • 175 ml proceđene supe
  • 1/2 kašičice ljutog senfa
  • 1 kašika kiselkastog džema

Priprema:

Meso očistiti od kosti (ako ostavljate kost, planirajte sat do sat i po duže pečenje - posle prelivanja pivom).

Izmrvite karanfilić u avanu pa ga izmešajte sa solju i dobro utrljajte u meso.

foto: Printscreen/youtube/My kitchen Tanja

Stavite meso u dubok pleh - kožica na dole - i pecite oko sat, sat i po.

Za to vreme očistite povrće i isecite na kockice.

Izvadite pleh, poređajte povrće i sve prelijte pivom.

Pecite oko pola sata pa izvadite povrće i meso, a u pleh dodajte supu, džem, senf, cimet i anis. Sve dobro izmešajte i zagrejte na ringli da bude vrelo i gusto. Prespite u sosijeru.

foto: Printscreen/youtube/My kitchen Tanja

Ako vam se čini da pečenje još nije reš, vratite ga u pleh da još par minuta - uključite gril.

Servirajte sa povrćem i sosom, a naročito je ukusno sa knedlama.

BONUS VIDEO

(Espreso/lepaisrecna/prenela T.M.)