Slani tart, Foto: Printscreen YouTube/Gurman TV

recept

NAPRAVITE SLANI TART I UŽIVAJTE U NAJUKUSNIJEM DORUČKU DO SADA: Potrebno je samo PAR NAMIRNICA i vrlo MALO VREMENA

Uživajte u slanom tartu sa šunkom i sirom

Objavljeno: 10.01.2024. 06:20h

Slani tart sa šunkom i sirom je zakuska kojoj će malo ko odloleti. Ovaj klasik se zapeče u rerni očas posla, a dobijate hrskavu šunku i sir koji se razvlači. Dopašće vam se i lažna pica sa belim lukom, isprobajte, brzo se pravi. Slani tart sa šunkom i sirom ima ukus koji ostaje na vašim nepcima, a pravi se ovako!

Sastojci:

200 g šunke

50 g kačkavalja

foto: Printscreen YouTube/Gurman TV

1 pakovanje lisnatog testa

4 jaja

200 g grčkog jogurta

50 g pavlake

So i biber

Recept za slani tart:

Zagrejte rernu na 180C, šunku i kačkavalj isecite na kockice:

Za slani tart sa šunkom i sirom prvo razvaljajte list lisnatog testa i isecite u obliku kruga tako da stane u okrugli kalup za tortu. Zapamtite da testo treba u potpunosti da pokrije stranice kalupa. Držite testo u frižideru nakon što obložite kalup, dok ne budete spremni da ga upotrebite za slani tart.

Napravite preliv:

Pomešajte jaja, jogurt i pavlaku u činiji. Dobro promešajte i začinite solju i biberom. Prekrijte lisnato testo šunkom, a preko toga stavite sir. Završite sipanjem preliva preko šunke i sira. Pecite slani tart 30 minuta na najnižoj rešetki u rerni. Pustite da se tart ohladi najmanje 10 minuta pre nego što ga isečete na kriške i poslužite. Uživajte u slanom tartu sa šunkom i sirom!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)