Pečenje mesa u rerni, Foto: Profimedia

saznajte

SVI SE PITAJU NA KOJOJ SE TEMPERATURI PEČE MESO, A NA KOJOJ TORTE: Evo kada treba RERNA da vam bude ZAGREJANA

Bitno je da znate na koju temepraturu da podesite rernu, ako želite da vam svako jelo uspe

Objavljeno: 09.01.2024. 10:38h

Da li vam se dešavalo da vam jelo ili torta ne uspe? Ovo posebno važi za patišpanj ili beze kore, jer one često mogu da propadnu, a niko ne zna razlog. Samo trenutak nepažnje može da dovede do toga da se jelo ili torta baci, a ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama.

Ako ste se pitali kako profesionalnim kuvarima sve uvek uspe, to je zato što znaju pravilno da koriste rernu. Koliko god delovalo nebitno od nje sve zavisi i važno je da znate da pečete pite, testa ili poslastice na određenoj temperaturi.

foto: Printscreen/Youtube/AEG Australia & New Zealand

Sve ima pravila, pa tako i temepratura rerne. Ako pravite pravite puslice ili kuvano testo rerna treba da bude uključna na 60-150°C. Ovo omogućava da vam beze kore ili kuvano testo uvek ispadne savršeno.

Ako pečete masno testo, vanilice i slično onda rerna treba da bude podešena između 150-200°C.

Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnato testo.

Na najjaču temperaturu i skroz gore ka grejaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu.

Napomena: Kada pečete testo, musaku, meso rerna uvek treba da bude zagrejana.

BONUS VIDEO:

(Espreso/Stvar ukusa)