Nada Kovačević i Lena, Foto: Marina Lopečić

POTRESNO

KO JE BILA NADA KOVAČEVIĆ? Prava DAMA zavidne KARIJERA koja se protiv BOLESTI DUGO BORILA: Biografija tera suze...

Supruga Dušana Kovačevića se nije predala do poslednjeg dana, a ovo je njena biografija

Objavljeno: 03.01.2024. 13:06h > 13:15h

Sve je potresla vest da je majka pevačice Lene Kovačević preminula, a malo ko zna zapravo ko je bila ova dama.

Mama Lene Kovačević i supruga dramskog pisca Dušana Kovačevića se retko kad pojavljivala u javnosti, a za razliku od muža i ćerke, njen životni poziv nije imao veze sa umetnošću.

Nada Kovačević je za svoj životni poziv odabrala advokaturu.

Svojevremeno je imala 400 zaposlenih i bila je veoma uspešna u svom poslu, pisali su mediji.

- Sve žene koje me sretnu uvek mi pričaju koliko je vole, jer je uvek znala da sasluša i da pravi savet. Čak i moje drugarice kada dolaze, uvek prvo sa njom pričaju po čedrdeset minuta i to me je izluđivalo, jer posle sede sa mnom pola sata i odu - pričala je svojevremeno Lena za domaće medije o svojoj mami.

Nada i Dušan su decenijama bili u skladnom braku i pored Lene imaju i sina Aleksandra, a o njihovoj ljubavi mediji nikada nisu pisali ništa loše.

Pored Lene imaju i sina Aleksandrafoto: Marina Lopečić

Oni su se upoznali kada su imali 16 i 18 godina i prošetali su Petrovaradinskim mostom, ćerka Lena, koja je lepotu nasledila od Nade, više puta je govorila o ljubavi svojih roditelja.

Podsetimo, Dušan stoji iza naslova "Balkanski špijun", "Maratonci trče počasni krug", "Sabirni centar, "Radovan III" i mnogih drugih... Kako je i sama Lena govorila, njena mama se zaljubila u prv komad koji je tata napisao. Tako je ljubav i počela...

Lena je podelila vest da joj je mama nakon duge borbe sa bolešću preminula.

Lena je podelila vest da joj je mama preminulafoto: Marina Lopečić

- Anđele moj, anđele naš, nado. Otišla si Gospodu koga si svim srcem volela. Radost je tvoje srednje ime, ljubav i požrtvovanje tvoj savet za srećan život. Umela si da se raduješ životu u potpunosti, neverovatne životne energije po kojoj si prepoznatljiva, pa tako i poslednjih godina tokom prestrašne bolesti koju si nosila kao svoj Krst. Ti si učila nas kako da se sa bolešću tvojom nosimo. Kao da je sve normalno. A bila je borba... Bila si i u tome blagodarna. Nasmejana. Zaslužila si Svetlost. Mamice - napisala je.

Bonus video:

(Espreso/Milica Stanimirović)