Pečenje, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

recept

SPREMITE NOVOGODIŠNJE PEČENJE U SOČNOM UMAKU U SAMO PAR KORAKA: Laka i brza priprema, raspada se koliko je MEKANO

Ništa lepše niste probali, a dovoljno je da poslužite sa salatama po izboru ili sa pečenim krompirom

Objavljeno: 31.12.2023. 11:35h

Približava se Nova godina i ako niste naručili pečenje na vreme - ne brinite. Donosimo vam recept za savršeno pečeno svinjsko meso koje će definitivno ulepšati svaku trpezu, a nije komplikovano za pripremu, jedino što vam treba malo vremena.

Izaberite lep komad svinjskog vrata, marinirajte u slatko-kiselom umaku i onda pecite. Ništa lepše niste probali, a dovoljno je da poslužite sa salatama po izboru ili sa pečenim krompirom.

foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

Sastojci:

1 l vode

1,5 kg svinjskog vrata

1 kašika soja sosa

20 g meda

20 g senfa

1 kašika mlevene paprike

1 kašika mlevenog korijandera

Recept za aromatično svinjsko pečenje:

Pripremite meso i marinirajte

Svinjski vrat zasecite na par mesta nožem. U posudi pomešajte sojin sos, med, senf, mlevenu papriku, so, biber i mleveni korijander. Sve dobro sjedinite. Svinjsko meso stavite u vatrostalnu posudu, pa preko sipajte marinadu i dobro utrljajte u meso. Pokrijte preko noći i ostavite da se marinira 12 sati u frižideru.

Ispecite svinjsko pečenje

Nakon tog vremena svinjsko meso prebacite na pek papir koji ste pokvasili i lepo umotajte. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko sat i po vremena.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)