Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/FiniReceptibyCrochef234

savršen ukus i tekstura

FRANCUSKI KUVAR PODELIO TRADICIONALNI RECEPT ZA MEKANE PALAČINKE: Poseban način pripreme TESTA ih čini preukusnim

Omiljena poslastica se jede po celom svetu, a zavisno od države, poprima različite oblike i načine pripreme

Objavljeno: 28.12.2023. 17:45h

Pri pripremi palačinki prva važna stvar je priprema testa. Francuski majstori se zalažu za ovaj tradicionalni recept.

Sastojci:

3 jajeta,

180 g brašna,

50 g maslaca,

500 ml svežeg mleka,

1 kašičica praška za pecivo,

prstohvat soli,

ulje

Priprema:

U mikser se redom umute jaja, polovina svežeg mleka, prstohvat soli, polovina brašna. Nakon dobijanja homogene smese dodaje se i ostatak brašna. Ako je gustina testa prevelika, razredi se sa ostatkom mleka, dok se ne dobije neophodna gustina. Palačinke se prže u tiganju blago namazanom uljem.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Zvuči lako i prijatno za ispuniti. To je tako ako znate kulinarske cake koje koriste francuzi. Kao prvo, palačinke mogu da se naprave, kako s mlekom, tako i s vodom. Kad se koristi mleko postaju elastičnije i sočnije, dok su sa vodom žilavije. Još pre nego što se pozabavite pripremom testa, prosejte brašno. To će ga maksimalno zasititi vazduhom, koje će testo napraviti laganim i mekim.Probajte i recept za novogodišnje breskvice.Obavezno, kada mešate mleko i jaja, oni treba da su na sobnoj temperaturi. Dobro je da se mleko blago ugreje, a jaja da se izvade ranije iz frižidera. Gotove palačinke se naređaju jedna na drugu, dok se svaka maže odozgo s maslacem. Filovanje može biti raznoliko i po vašem ukusu.

BONUS VIDEO

(Espreso/Zenablic/Marija Brčić/prenela T.M.)