Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/Yummy Delicious Recipes

recept

SVI SRBI VIŠE VOLE DOMAĆI OD KUPOVNOG, A MALO KOJA DOMAĆICA UME DA GA NAPRAVI: Bitna je tačna MERA šećera i vode

Evo kako da napravite domaći kečap

Objavljeno: 28.12.2023. 10:20h

Većina komercijalnih vrsti kečapa sadrži fruktozu i kukuruzni sirup, što definitivno može da utiče na pravilnu ishranu posebno onih koji imaju određene restrikcije.

Fruktoza nema hranljivu vrednost i dovodi do povećanje nivoa šećera u krvi posle jela. Koristi se uglavnom jer je jeftinija od šećera i mahom se koristi za produženje roka trajanja prerađene hrane.

Najbolje i najzdravije rešenje je da pripremite domaći kečap. Evo kako da pripremite domaći kečap za samo 2 minuta:

Sastojci:

  • 1 šolja paradajza
  • 1 kašika organskog meda
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1/4 kašičice senfa
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 šolje vode
foto: Printscreen/Youtube/Chef Jana

Priprema:

Umutiti sve sastojke zajedno u velikoj činiji i vaš domaći kečap je spreman. Kečap možete držati u frižideru, ali zbog svih prirodnih sastojaka, najbolje je da ne pravite velike količine kečapa.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)