Štrudla, Foto: Bakina kuhinja

recept

U STAROJ JUGI SU SE DAVILI U OVOJ POSLASTICI, NAŠE BAKE SU SAMO TO SPREMALE: Ukus je FANTAZIJA, topi se u ustima

Bila sam oduševljena kako je ispala, od sad samo ovako pravim

Objavljeno: 27.12.2023. 08:33h

Baka jela je podelila recept za ukusnu štrudlu. Od sad ćete je samo ovako spremati.

Potrebno je:

20 gr kvasca

300 ml mleka

1 žumanc1 jaje

foto: Bakina kuhinja

malo ulja 3 kašike

korica limuna

550-600 gr brašna

100 gr suvog groždja

150 gr ml oraha

50 gr ml plazme

šećer po ukusu

2 kašike džema od kajsiija

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

U šoljicu izmrviti kvasac, dodati kašičicu šecera .U vanglicu sipati toplo mleko dodati kvasac, ulje koricu limuna brašno i zamesiti mekše testo glatko.

Pokriti da naraste pa ga podeliti na dva dela. Razviti u pravougaonik.

Izmešati ml orahe i plazmu, dodati 200 ml mleka toplog. Podeliti na pola. Premazati sa džemom od kajsija pa premazati ml orahe.

Uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim delom. Prvi deo staviti na sto pa drugu rolnicu staviti na sredinu uviti u pletenicu i staviti u pleh. kad poraste premazati žumancetom.

Peći na 180 stepeni C 50 minuta- Fantazija!!!

Bonus video:

(Espreso)