Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

ukusi detinjstva

STARINSKI RECEPT ZA SOČAN PODVARAK SA SUVIM REBRIMA: Jelo koje su u STAROJ JUGI svi tamanili, savršen ZIMSKI RUČAK

Naše tradicionalno jelo često se nalazi na stolu tokom zimskih meseci, ukusno je, izdašno i jednostavno za pripremu

Objavljeno: 25.12.2023. 09:29h

Podvarak je odličan izbor za porodični ručak. Lako se pravi, peče se u rerni, a jelo je izdašno i veoma ukusno. Lepo će vas zasititi, a ostaće vam ručak i za sutra.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

300 g suvih rebara

Spremanje podvarkafoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

200 g slanine

1 crni luk

3 lista lovora

2 kašike svinjske masti

So, mleveni biber

2 kašičice mlevene paprike

Priprema:

Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte po meso, rebra i ostatak masti.

Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.

Bonus video:

(Espreso/MagazinNovosti/Prenosi A.M.)