Piletina u sosu, Foto: Printscreen Instagram/appetizing.tv

recept

ZAČINJENA PILEĆA PRSA U SOČNOM SOSU, DOMAĆICE OVO JOŠ NISU SPREMALE: Poslužite uz PIRE KROMPIR i lizaćete tanjir

Pogledajte video za detaljan prikaz, a mi vam donosimo sastojke i pripremu

Objavljeno: 25.12.2023. 16:49h

Pileća prsa koja su dobro začinjena nemaju težak postupak pravljenja, baš kao super recept za štedljive domaćice – jeftino jelo od krompira i slanine. Uz dodatke crvenog luka i malo belog luka aroma neće moći da omane, puter, mleko i pavlaka za kuvanje doprineće slasnosti jela, tako da viljuška samo prolazi kroz pileća prsa koja možete da napravite i sami kod kuće.

Pogledajte video za detaljan prikaz, a mi vam donosimo sastojke i pripremu.

Evo i recepta za sočne batake na indijski način.

Sastojci:

20 ml ulja

90 g putera

700 g pilećih prsa

20 g crnog bibera

30 g soli

20 g belog luka

1 glavica crvenog luka

150 ml bujona od povrća

10 ml soka od limuna

150 ml pavlake za kuvanje

5 g muskatnog oraščića

30 g peršuna

1 l vode

100 ml mleka

Recept za začinjena pileća prsa sa lukom:

Pileća prsa blago zasecite nožem pa prelijte mlekom na tanjiru. Na zagrejano ulje na srednjoj temperaturi, u tiganj dodajte komadić masalca dok se ne istopi, a potom ubacite pileća prsa.

Izvadite ih na tanjir kada porumene, nakon 10 minuta. U tiganj ubacite preostali maslac, istopite ga, a zatim dodajte iseckani beli luk, a zatim crni luk. Malo ih prodinstajte pa dodajte povrtni bujon i sok od isceđenog limuna. Ubacite pavlaku za kuvanje i sve promešajte, a zatim ubacite so, biber i muskatni oraščić.

Promešajte sve zajedno pa dodajte peršun, a potom ubacite pileća prsa i natopite ih sosom iz tiganja. Poklopite tiganj poklopcem i ostavite da se krčka 10 minuta. Poslužite ih prelijte ostatkom sosa. Uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)