Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

UUH, KAKaV je!

KUVAR OTKRIO TAJNU NAJBOLJEG KAFANSKOG GULAŠA: Domaćice, zapisujte ovaj RECEPT - ništa ukusnije niste pravile

Gulaš je jedno od jela koje se mahom naručuju u pravim srpskim kafanama

Objavljeno: 25.12.2023. 06:20h

Kako je njih danas sve manje, tako je i potraga za dobrim gulašom izazovnija. Dobra vest je da ovo jelo možete napraviti i u sopstvenoj kuhinji.

Goveđi gulaš je ujedno i jelo koje se sporo krčka i takoreći samo priprema, a ima fantastičan ukus. Osim toga, ovo je jelo koje vam može potrajati par dana i kako vreme odmiče, postaje sve ukusnije.

Sastojci:

1 kg govedine isečene na krupne kocke

1 kg crnog luka

4 lista lovora

1 kašičica kima

1 kašika sušenog peršuna

so

biber

1 kašika crvene začinske paprike

2 dl crnog vina (opciono)

2 pune kašike masti

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno i proprižite na masti i malo vode. Kada luk postane staklast i mekan dodajte so, biber, začinsku papriku, listove lovora, kim i peršun i izmešajte. Za dezert napravite ukusni kuglof sa voćem.

Potom dodajte meso i dva decilitra mlake vode.

Sjedinite sve lepo i ostavite na tihoj vatri da se krčka sat vremena. Posle tog vremena dodajte crno vino, pa nastavite da krčkate gulaš još pola sata minimum. Ukoliko je potrebno, dolivajte po malo tople vode.

Poklopite šerpu i ostavite gulaš na isključenoj ringli dok sam ne završi proces kuvanja.

Poslužite ga uz knedle od hleba ili krompir pire.

Bonus video

(Espreso/ona.telegraf/Anđelka Tomović/prenela T.M.)