Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

UUH, KAKV UKUS!

BOMABASTIČAN DORUČAK KOJI ''DIŽE IZ MRTVIH'': Napravite KREMASTU kajganu sa ovim sirom i počnite dan puni ENERGIJE

Još kremastija verzija kajgane je ono što vam treba za današnji doručak ili branč

Objavljeno: 24.12.2023. 09:02h

Pored očekivanog serviranja na tanjir, možete ga staviti i na hleb ili hrskavi tost. Ako ste ljubitelj sira, pospite ga parmezanom ili rendanom mocarelom, piše Miss7.

Kajgana sa rikotom recept

Sastojci:

4 jaja

1 kašika seckanog svežeg vlasca

¼ kašičice soli

1 kašika putera

100 g rikote

Postupak: Umutiti jaja i pomešati ih sa vlascem i solju. U tiganju otopite puter, pa sipajte jaja i mešajte silikonskom lopaticom - na laganoj vatri.

Uklonite ih sa vatre nakon otprilike dva do tri minuta i lagano umešajte rikotu. Prepecite četiri kriške hleba, prelijte ga jajima i po potrebi začinite sa još soli i krupno mlevenog bibera. Poslužite odmah!

BONUS VIDEO

(Espreso/najzena/Ana Klikovac/prenela T.M.)