Foto: Printscreen/ Youtube/ FIT KUCHNIA - Martyna Loch

MMMMMMM

RECEPT ZA RUSKU SALATU KAKVU JOŠ NISTE PROBALI: Ako dodate jedan sastojak, postaće 10 puta bolja

Ona može da se posluži kao zaseban obrok

Objavljeno: 24.12.2023. 08:05h

Predstojeći praznici ne mogu da se zamisle bez njenog visočanstva, ruske salate. Ukoliko volite ovu vrstu gozbe, pošto je ona to u pravom smislu reči, obožavaćete i njenu dopunjenu i delimično izmenjenu verziju. Predstavljamo vam da rusku salatu sa makaronama.

Ona može da se posluži kao zaseban obrok, a priptemaćete je i posle praznika, budući da je ukusno i zasitno jelo.

Sastojci:

200 g makarona

2 kuvana krompira, srednje veličine

2 šargarepe

150 g kisele pavlake

100 g majoneza

3 kisela krastavčića

2 kuvana jaja

So i biber po ukusu

Priprema:

Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju. Kada su gotove, procedite ih i ostavite da se ohlade. Oljuštite i skuvajte krompire. Kada su gotovi, iseckajte ih na male kocke. Šargarepe oljuštite i narendajte. Kuvajte jaja dok ne budu potpuno kuvana, zatim ih oljuštite i iseckajte na sitne komade. Kisele krastavčiće sitno iseckajte.

Ohlađene makarone, krompir, narendanu šargarepu, iseckane kisele krastavčiće i jaja pmešajte u velikoj posudi. Dodajte kiselu pavlaku i majonez. Pažljivo promešajte sve sastojke kako biste ravnomerno rasporedili preliv.

Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i malo senfa za dodatni ukus.

Ostavite salatu da odstoji u frižideru najmanje sat vremena kako bi se ukusi sjedinili. Poslužite rusku salatu sa makaronama hladnu kao prilog ili glavno jelo.

Uživajte!

Bonus video

(Espreso/Srećna Republika/Prenela D.Č.)