Gibanica, Foto: Bakina kuhinja

RECEPT

BAKIN RECEPT ZA NAJSOČNIJU PITU KROMPIRUŠU KOJU STE DO SADA PROBALI: Tajna je u OVOM PREMAZU, to joj daje MEKOĆU

Krompir očistiti i seći na sitne koskice

Objavljeno: 22.12.2023. 09:21h > 09:25h

Pita sa krompirom samo ovako i nikako drugaČije, ovo je tako ukusno ništa više ne treba.

Potrebno je :

600 gr krompira

1 praziluk

foto: Bakina kuhinja

30 ml ulja

ulja za premazivanje

suvi začin

mrvicu slatke paprike

3 čena belog luka

2 jaja

200 ml jogurta

1/2 praška za pecivo

ml. biber

500 hr gotovih kora

Priprema:

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Krompir očistiti i seći na sitne koskice. Luk iseći na rezance sipati ulje i prvo propržiti luk pa dodati seckan krompir. Dodati začin i malo soli, papriku, biber. Pržiti na laganoj vatri 5 do 6 minuta. Skloniti sa vatre.

Dodati jedno jaje i izmešati. U činiju razbiti jaje dodati prašak za pecivo i sve dobro žicom izjednačiti. Dodati i malo ulja i sve promešati. Duguljast pleh premazati uljem. Staviti jednu koru i pokriti dno i malo poprskati uljem. Zgužvati po dve kore i staviti odozgo i preliti po malo spremljenim prelivom.

Uraditi isto još jednom na sledećoj kori, staviti 3 do 4 kašike kromira i rasporediti. Tako i sledeći red sve isto dok se ne potroši. Sve to prekriti korom i utuškati do ivice. Iseći pitu na kocke pa preliti ostatkom nadeva i malo premazati uljem.

Po želji posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 45 - 50 minuta da lepo porumeni. Seći i služiti toplu. Tako je ukusna.

Bonus video:

(Espreso)