Cimet rolnice, Foto: Printscreen YouTube/Thy Than

tope se u ustima

RECEPT ZA OVAJ KOLAČ DANAS TRAŽE SVE DOMAĆICE U SRBIJI: Ukus CIMET ROLNICA će vas odmah VRATITI U DETINJSTVO

Uz šolju toplog mleka, idealno za večeru ili doručak…

Objavljeno: 20.12.2023. 12:34h

Slatkiš koji je obavezan u zimskim danima, nema ko ga ne voli. Sada svaka Srpkinja traži recept. Evo kako se spremaju cimet rolnice.

Sastojci

ZA TESTO

120ml vode

2 kašike šećera

50gr kvasca

450ml toplog mleka

2 jaja

Spremanje cimet rolnicafoto: Printscreen YouTube/Thy Than

1 kašičica soli

100gr šećera

50gr putera

650-750gr brašna

ZA FIL

nekoliko kašika mleka

žuti šećer

cimet

ZA GLAZURU

150gr prah šećera

vanila,mleko

Dodaj na popis za kupnju

Priprema

Na kraju cimet rolnice premazati prelivomfoto: Printscreen YouTube/Thy Than

1.U toploj vodi sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste.

2.Sa ostalim sastojcima zamesiti testo.Ostaviti da naraste duplo.

3.Testo podeliti na dva dela za dve rolne.

4.Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.

5.Zaviti u rolnu i iseći na 10 dela.Tako i sa drugim delom testa.

6.Ređati u pleh tako da se jedva dodiruju.Ostaviti ih opet da narastu.Peći na 200C dok ne porumene.

7.Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom.

8.Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodati malo mleka da se dobije gusta masa.

Posluživanje

U fil možete dodati i suvo grožđe…

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika/Prenela A.M.)