Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

preukusno

DOMAĆICE SE SLOŽILE DA JE OVO NAJBOLJI RECEPT ZA SRPSKU MUSAKU: Poslednjih 15 minuta je obavezno PRELIJTE ovim

Sve domaćice sus e usaglasile d aje ovo najbolji recept za srpski musaku

Objavljeno: 18.12.2023. 14:18h

Svaka zemlja ima neki svoj recept za musaku. Neki je prave sa patlidžanom i bešamelom, ili tikvicama... U Srbiji se najčešće musaka sprema sa mlevenim mesom i krompirom. Ali, danas vam donosimo recept profesionalnog kuvara, Todora Živkova, koji je ustanovio da je tajna savšrenog ukusa u načinu na koji pripremate meso. On kombinuje paradajz i krompir, a meso dugo krčka kako bi bilo što sočnije.

Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 700 g krompira
  • 6 paradajza
  • 50 g tvrdog sira
  • 1 kašičica slatke paprike
  • svež peršun
  • Za preliv:
  • 2 jajeta
  • 300 ml mleka
  • 1 kašika brašna
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Priprema: U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sitno seckani paradajz (2 komada). Dinstajte dok tečnost ne ispari, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa pospite paprikom i seckanim peršunom. Sipajte malo vode i promešajte. Krompir isecite na kolutove, kao i paradajz. U tepsiju poređajte paradajz, pa krompir, zatim sipajte mleveno meso, pa ponovo krompir i još jedan sloj paradajza. Sipajte malo vode i pecite u rerni na 220°C oko sat vremena pokriveno alu folijom koju ste probušili na par mesta. Umutite jaja, pa dodajte mleko i brašno i sve dobro sjedinite. Prelijte musaku i pecite još 20 minuta na 200°C.

Bonus video:

(Espreso/Stavr ukusa/ Prenosi M.M.)