Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

mekan i ukusan

OVO JE RECEPT ZA NAJUKUSNIJI KROMPIR U KAPUTU KOJI STE DO SADA SPREMALI: Naši stari su samo ovo JELI za VELERU

Dodajte prilog ili umak po želji. Prijatno !

Objavljeno: 17.12.2023. 12:12h > 12:24h

Ako želite brzo i lako da napravite večeru, koja je ukusna ali ne goji, evo rešenja. Napravite krompir u kaputu. Za razliku od prženog, ima mnogo manje kalorija, zdrav je a držaće vas sitim.

Potrebno je

4 krompira

foto: Printscreen/TikTok/onceupona_dawn

ulje po potrebi

so po ukusu

Priprema

Dobro operite krompire, sa sve korom. Zatim ih stavite na čistu kuhinjsku krpu, prekrijte njom i ostavite da odstoje dok se dobro ne osuše. Krompir izbockajte viljuškom, premažite uljem (opciono), dobro posolite i poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek-papirom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta. Gotovo je kad je kora hrskava, a nož prolazi kroz krompir. Gotov krompir izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Servirajte i poslužitie dok je vruć. Dodajte prilog ili umak po želji. Prijatno !

Bonus video:

(Espreso/Trpeza/Prenela A.M.)