Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

trik

NEMICA OTKRILA KAKO ONI PRAVE KUVANO VINO: Stavljaju i 2 kašike drugog ALKOHOLA zbog kog ima bolji ukus od NAŠEG

Ovako Nemci prave kuvano vino

Objavljeno: 15.12.2023. 10:47h

Uz pomoć nekoliko trikova, možete dobiti savršen ukus. Za danas smo preporučujemo kuvano vino po nemačkoj recepturi, sa dodatkom pomorandže. Dodaju se i aromatični začini poput karanfilića, cimeta i anisa.

Sastojci:

  • 1 flaša crnog vina
  • 2 kašike ruma
  • 2 pomorandže isečene na kriške
  • sok od 2 pomorandže
  • 5 cvetova karanfilića
  • 2 štapića cimeta
  • 2 zvezdasta anisa
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
foto: Profimedia

Recept za nemačko kuvano vino:

U šerpu sipajte crno vino, rum, ubacite kriške pomorandže, sok od pomorandže, potom začine - cimet, cvetove karanfilića, anis i smeđi šećer. Dobro promešajte, pa zagrejte sve sastojke na laganijoj vatri. Procedite kuvano vino, pa servirajte toplo. Preporučujemo i recept za najbolje kuvano vino.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)