Posne palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

ovo samo oni znaju

POSNE PALAČINKE NA 3 NAJBOLJA NAČINA: Mekane i vazdušaste - trik profesionalaca sa 1 sastojkom

Posne palačinke na tri najbolja načina su mekane i vazdušasta, a profesionalni imaju trik sa jednim sastojkom

Objavljeno: 14.12.2023. 17:35h

Još iz detinjstva palačinke su nam omiljena poslastica.

Bilo da ih filujemo sa eurokremom, nutelom, džemom.. svaka kombinacija je toliko dobra da čak ne možemo da izdvojimo najbolju.

Nema boljih od onih koje ispadnu najmekše.

Ono što mnoge zanima jeste kako da u toku Božićnog posta naprave najukusnije posne palačinke.

Pred vama su sada tri najboje pripreme, a vi ćete odlučiti koja vam najviše odgovara.

Profesionalci ne dodaju jedan sastojak, a domaćice ga obavezno stavljaju.

U pitanju je mleko.

Smesa za posne palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Sastojci za prvi recept:

1. Posne palačinke sa čajem:

prstohvat soli

250 ml čaja

1 kašika ulja

Smesa za posne palačinke u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

6 kašika brašna

1 kašičica praška za pecivo

2 kašike šećera

Priprema:

Skuvajte čaj po želji, pa kada se ohladi dodajte šećer, ulje i so. Zatim dodajte prosejano brašno i praška za pecivo, pa umutite testo za palačinke. Ispržite ih.

2. Posne palačinke sa kiselom vodom:

3 kašike ulja

550 ml kisele vode

prstohvat soli

220 grama brašna

1 kašika šećera

Ulje u tiganju za palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer i so. Zatim sipajte kiselu vodu, a onda i ulje. Sve sastojke umutite i ispržite palačinke.

3. Posne palačinke sa sokom od jabuke:

2 kašike ulja

100 ml soka od jabuke

1 kašičica soka od limuna

Prženje posnih palačinkifoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

420 ml vode

3 kašike šećera

250 grama brašna

10 g praška za pecivo

Posne palačinke na tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte šećer. Zatim sipajte toplu vodu, sok od jabuke, sok od limuna i ulje. Sastojke umutite i pržite palačinke.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)