Ćufte, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

RECEPT

SAVRŠEN RUČAK ZA DANE POSTA, ĆUFTE OD SOČIVA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Spremaju se BRZO i LAKO, a ukus OBEĆAVA

Nikad dosta ideja za posna jela, a mi donosimo recept za fantastične ćufte koje se prave od sočiva

Objavljeno: 13.12.2023. 21:57h

Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom spadaju u jedno od omiljenih srpskih jela, a kako je u toku Božićni post, mi vam predlažemo da ih napravite u posnoj varijanti. Mleveno meso zamenite sočivom i povrćem, pa naparavite ukusne ćufte. Ovako pripremljene ćufte možete da ih služite u paradajz sosu, a kao prilog možete da servirate i posni pire krompir.

Sastojci:

100 g sočiva

1 kašičica ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

2 šargarepe

100 g spanaća

2 čena belog luka

1 crni luk

1 kašičica kima

1/2 kašičice cimeta

50 g prezli

25 g pinjola

1 sok od limuna

Recept za posne ćufte od sočiva:

Sočivo potopite u vodu, pa ostavite nekih sat vremena. Zatim procedite i skuvajte. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte rendanu šargarepu, a onda i seckani spanać. Začinite po želji, promešajte, pa dodajte sitno seckani beli luk.

Opet sve lepo promešajte i pržite dok ne bude gotovo. U posudi pomešajte prezle, sok od limuna, povrće, seckane pinjole i proceđeno sočivo. Dodajte malo istopljenog margarina i sve dobro sjedinite. Oblikujte ćufte i ispržite u tiganju.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)