Ilustracija, Foto: Instagram printscreen

paŽnja

SRPKINJE POLUDELE ZA MAGI DIJETOM: Gojaznije pretvara u MANEKENE, za MESEC dana ste MRŠAVIJI ZA ČAK OVOLIKO

Magi dijeta je osmišljena tako da stimuliše brži rad metabolizma i podstakne telo da sagori višak masnoća, pa bi nakon mesec dana trebalo da budete od 10 do čak 25 kilograma mršaviji, u zavisnosti od poečtnog stepena gojaznosti

Objavljeno: 08.12.2023. 12:21h > 12:27h

Magi dijeta je vrsta proteinske dijete u kojoj su najviše zastupljene namirnice poput jaja, mesa i ribe. Ono što je izdvaja od ostalih proteinskih dijeta jeste činjenica da Magi dijeta dopušta, zapravo zahteva konzumiranje voća. To je njena velika prednost jer zbog redovnog unošenja šećera kroz voće nećete imati izražen poriv za slatkišima za vreme dijete, ali ni kada se ona završi.

Magi dijeta je osmišljena tako da stimuliše brži rad metabolizma i podstakne telo da sagori višak masnoća, pa bi nakon mesec dana trebalo da budete od 10 do čak 25 kilograma mršaviji, u zavisnosti od poečtnog stepena gojaznosti.

PRVA NEDELJA

Ponedeljak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: bilo koje voće (jabuke, kruške, kivi, pomorandže). Možete pojesti koliko voća želite, ali samo jednu vrstu, ne sme se mešati. Večera: bilo koje kuvano ili pečeno meso, osim jagnjetine, bez soli.

Utorak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpfruta. Ručak: kuvana ili pržena piletina, bez kožice. Večera: 2 kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavca i paprike, pomorandža, tost.

Sreda

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpfruta. Ručak: tost od celog zrna, nemasni sir, salata od paradajza. Večera: bilo koje kuvano ili pečeno meso, osim jagnjetine.

Četvrtak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: voće kao u ponedeljak. Večera: 2 kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bilo koje nemasno meso.

Petak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: 2 meko kuvana jaja, povrće na pari po vašem izboru: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice. Večera: ceo grejpfrut, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bela riba (kuvana, pečena ili pržena).

Subota

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: Voće isto kao u ponedeljak i četvrtak. Večera: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bilo koje nemasno meso, prženo ili pečeno.

Nedelja

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpfruta. Ručak: kuvana ili pržena piletina, salata od paradajza, povrće na pari: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice, jedna pomorandža. Večera: povrće na pari po vašem izboru: šargarepa i zeleni grašak ili boranija i tikvice.

DRUGA NEDELJA

foto: Iurii Maksymiv / Alamy / Alamy / Profimedia

Ponedeljak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike, bilo koje nemasno meso, prženo ili pečeno. Večera: grejpfrut, 2 meko kuvana jaja, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprike.

Utorak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpfruta. Ručak: kuvano ili prženo meso, salata. Večera: 2 kuvana jaja, jedan grejpfrut ili narandža.

Sreda

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: kuvano ili prženo meso i salata. Večera: 2 kuvana jaja, jedno grejpfrut ili narandža.

Četvrtak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpfruta. Ručak: 2 kuvana jaja, bilo koji nemasni sir, kuvano povrće. Večera: 2 kuvana jaja.

Petak

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: pržena ili kuvana bela riba. Večera: 2 kuvana jaja.

Subota

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola grejpfruta. Ručak: prženo ili kuvano nemasno meso, paradajz, grejp ili narandža. Večera: voćna salata od pomorandže, dinje, jabuke, breskve, mandarine.

Nedelja

Doručak: 1-2 kuvana jaja, pola pomorandže. Ručak: salata od paradajza, tikvice na pari i boranija, piletina, grejpfrut. Večera: salata od paradajza, šargarepa na pari i zeleni grašak, piletina.

TREĆA NEDELJA - za sva tri obroka se jede isto

foto: ilie adrian / Alamy / Alamy / Profimedia

Ponedeljak - za doručak, ručak i večeru - bilo koje voće osim banana i grožđa.

Utorak - sirovo ili kuvano povrće, osim krompira.

Sreda -bilo koje voće osim banana i grožđa.

Četvrtak - riba u bilo kojoj količini, zelena salata ili kupus, povrće, osim krompira.

Petak - nemasno kuvano ili prženo meso ili piletina, kuvano povrće, osim krompira.

Subotai nedelja - bilo koje voće osim banana i grožđa.

ČETVRTA NEDELJA

Hrana se može jesti ceo dan u bilo koje doba, ali bez dodataka. Sami je rasporedite u tri obroka:

Ponedeljak - Pileća prsa, konzerva tunjevine, 4 krastavca, 4 paradajza, tost od žitarica i grejpfrut.

Utorak - 4 kriške nemasnog mesa, 4 krastavca, 3 paradajza, tost od žitarica, pomorandžu, jabuku.

Sreda - 200 g svežeg sira, kuvano povrće osim krompira, 2-3 krastavca, 2 paradajza, 1 pomorandža.

Četvrtak - Pileća prsa, krastavac, 3 paradajza, tost, grejpfrut.

Petak - 2 tvrdo kuvana jaja, 3 paradajza, salata od paradajza, krastavaca, šargarepe, paprike i grejpa.

Subota - 2 parčeta kuvanih pilećih prsa, 100 g nemasnog sira, 2 krastavca, 2 paradajza, čaša jogurta, pomorandža.

Nedelja - 2 konzerve tunjevine, 2 krastavca, 2 paradajza, tost, kuvano povrće osim krompira i grejpfrut.

(Espreso/lepa i srećna/B.S.)