Hleb iz korpe, Foto: Privatna arhiva

savršen recept

SAVRŠENO HRSKAV DOMAĆI HLEB IZ KORPE OBOŽAVAĆETE NA PRVI ZALOGAJ: Bakin recept za svaku trpezu - vazdušast i mekan

Savršen uz razna jela i kao gost na svim slavljeničkim trpezama

Objavljeno: 07.12.2023. 09:13h

Ako volite hleb sa jačom koricom, ovo je pravi recept za vas. Toliko je dobar da može biti jelo samo za sebe ako njegove meke i vazdušaste kriške namažete omiljenim namazom.

Potrebno je:

300 ml vode

30 ml kvasca

600 gr brasna

malo ulja

soli

Priprema:

U vanflicu izmrvite kvasac dodate malo mlake vode i 1 kasicicu secera. Dodajte i malo brasna i izmesajte . Ostavite da se kvasac aktivira.

foto: Privatna arhiva

Dodajte ostatak vode i brasna, zatim malo soli i zamesitete glatko testo . ono je malo tvrdje i tako treba. Pokrite da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi pokriveno,.

foto: Privatna arhiva

Jos malo ga obradite i neka odmori jos 10 minuta, U korpu stavite krpu najbolje ako ima kockice krpa, staviti malo brasno na nju, pa stavite testo na krpu i pritisnite rukama. Pokrite folijom i krpom.

foto: Privatna arhiva

Posle 10 minuta zasecite dublje hleb nozem i ostavite jos 10 minuta, Rernu ugrejte na 220 stepeni C i pecite hleb 50 minuta

BONUS VIDEO

(Espreso)