Pogačice spremne za pečenje, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

RECEPT

NAPRAVITE NAJUKUSNIJE POGAČICE DO SADA KOJE SE TOPE U USTIMA: Zbog OVOG SASTOJKA će biti MEKANE KAO PAMUK

Ove lepinjice neutralnog ukusa možete da kombinujete sa slatkim ili slanim namazima

Objavljeno: 06.12.2023. 23:40h

Mešenje testa uglavnom zahteva kako umešnost u kuhinji, tako i čekanje da testo naraste. Ali, postoje i brže varijante koje su jednako ukusne kao i peciva sa kvascem.

Za pripremu ovih lepinjica mera je čaša od jogurta, pavlake ili kiselog mleka – 180 mililitara.

Spremanje pogačicafoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

čaša jogurta

2 čaše brašna

kesica praška za pecivo

so

Priprema:

Testo za mekane pogačice foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Prosejte brašno, dodajte mu prašak za pecivo, jogurt i prstohvat soli, pa sve dobro izmutite varjačom.

Oblikujte lepinjice, ređajte ih u podmazan pleh, pa svaku na vrhu zasecite nožem u obliku krstića. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Po želji, pre pečenja lepinjice možete da pospete susamom, kimom, origanom, sušenim bosiljkom ili krupnom morskom solju, ali su ukusne i bez ikakvih dodataka.

Ove lepinjice neutralnog ukusa možete da kombinujete sa slatkim ili slanim namazima ili da ih poslužite umesto hleba uz glavno jelo.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Krstarica)