Medeno srce, Foto: Printscreen/Yooutube/uvekukusno1321

savršen ukus i tekstura

NAJJEFTINIJA POSLASTICA ZA POST NA VODI: Medeno srce po receptu iz stare sveske mora da zapiše svaka domaćica

Savšrena poslastica za vreme posta na vodi

Objavljeno: 03.12.2023. 14:20h

Nakon ručka sa porodicom, napravite poslasticu koja se brzo i lako priprema.

Posno medeno srce uz ovaj recept je spremno za pola sata!

Sastojci

  • 2 šolje vode ( malo veće)
  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 2 kašike kakaoa
  • 4-5 kašika džema od šljiva
  • posna čokolada
foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Priprema

U posudi sjedinite sve sastojke, dobro ih promešajte dok ne dobijte gustu smesu. Ceo pleh prekriti pek papirom. Smesu sipati u pleh i peći na 180 stepeni, oko pola sata.

Gotov kolač iseći kalupima u obliku srca, pa svaki komad glazirati otopljenom posnom čokoladom.

BONUS VIDEO

(Espreso/Mondo)