Kolač sa čokoladom i dve vrste fila, Foto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

ukusan i sočan

NAJLAGANIJI KOLAČ SA ČOKOLADOM GOTOV ZA 15 MINUTA: Kremast zbog 2 vrste fila - recept koji vraća u detinjstvo

Najlaganiji kolač sa čokoladom se sprema za samo 15 minuta, a kremast je zbog dve vrste fila, recept će vas vratiti u detinjstvo

Objavljeno: 28.11.2023. 18:08h

Kada pomislimo na poslastice uvek nam prvo na pamet padnu one čokoladne, kremaste koje se tope u ustima

Postoji bezbroj čokoladnih torti koje su ukusne, lagane, a naše žene ih prave za mnogobrojne prilike.

Od rođendana, slava, praznika, pa čak i svakodnevno.

Takad je ovaj jedan kolač sa čokoladom, a sprema se i sa dve vrste file kojima niko neće odoleti.

Oreo keksfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Za taj recept idu ovi sastojci:

Prvo ide podloga, a za nju je potrebno:

190 grama oreo keksa

80 grama putera

Za crni fil:

300 ml slatke pavlake

300 grama čokolade

Za beli fil:

300 ml slatke pavlake

Beli fil za kolačfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

300 grama bele čokolade

Sada ide priprema:

Odvojite beli deo oreo keksa, pa crni deo dobro izblendirajte. Zatim sipajte istopljeni puter i promešajte. Utisnite u vatrostalnu posudu.

Drugi fil za kolačfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Belu čokoladu otopite sa 200 ml slatke pavlake, a 100 ml umutite, pa dodajte u istopljenu čokoladu i promešajte.

Čokoladu istopite sa 200 ml slatke pavlake, pa dodajte u tu smesu 100 ml umućene slatke pavlake.

Filovanje kolačafoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Lagano sjedinite.

Sipajte preko keksa prvo beli fil, poravnajte, a onda sipajte i crni fil.

Kolač sa čokoladom i dve vrste filafoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Stavite u frižider da se stegne, pa dekorišite kolač po želji.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)