Feather, Foto: Print Screen Youtube/ sabrina carpenter

DA LI JE MOGUĆE?

ŠTA TO ONA RADI U CRKVI? Pevačica golišava SNIMALA SPOT, VERNICI NE MOGU DA DOĐU SEBI OD ŠOKA: Ko je ovo DOPUSTIO?

Sveštenik je skinut sa dužnosti jer je pevačici dozvolio snimanje u istoj.

Objavljeno: 28.11.2023. 12:02h > 12:53h

Bivša Diznijeva zvezda Sabrina Karpenter (24) razbesnela je katolike novim spotom za pesmu "Feather" koji je snimila obnažena u crkvi, a sveštenik Džejmi Gigantelo skinut je sa dužnosti jer je pevačici dozvolio snimanje u istoj.

U spotu za pomenutu numeru mlada pevačica plesala ispred oltara, a na sebi je nosila kratku crnu haljinu od tila.

U pesmi peva o toksičnim vezama i zaključuje kako se "oseća lakom poput pera" bez takvih muškaraca u životu. Na kraju videa su na oltaru položeni sanduci u pastelnim bojama muškaraca koji su u spotu umrli.

Sveštenik Gigantelo skinut je sa dužnosti.foto: Print Screen Youtube/ sabrina carpenter

Spot je objavljen prije četiri nedelje, a kako su se nizale negativne rakcije zbog toga što je sniman u crkvi, oglasila se i biskupija Bruklin.

- Biskup Robert Brenan je zgrožen onim što je snimljeno u crkvi Blažene Device Marije u Bruklinu. Župa nije sledila biskupijsku politiku u vezi sa snimanjem na crkvenom posedu, što uključuje pregled scena i scenarija - poručili su u saopštenju.

Katolici su bili zgroženi, pa je biskup Brenan održao popravnu misu.

Sabrina Karpenter (24) razbesnela je katolike novim spotom za pesmu "Featherfoto: Print Screen Youtube/ sabrina carpenter

Nedugo nakon toga, sveštenik Gigantelo skinut je sa dužnosti.

On se nakon toga izvinio na Fejsbuk stranici crkve, nazvavši spot "sramotnim".

Objasnio je da je došlo do problema u komunikaciji s producentima spota. Naime, navodno nisu naveli kakav će se spot snimati, te da su samo naveli da je reč o projektu sa Sabrinom Karpenter. Gigantelo je pretražio mladu pevačicu na internetu, a kako o njoj nije pronašao ništa kontroverzno, dopustio je snimanje, piše "24sata.hr".

- U želji dodatnog ojačavanja veze između mladih kreativnih umetnika, koji čine veliki deo ove zajednice i župe, pristao sam na snimanje nakon što opšta pretraga o pevačici nije otkrila ništa upitno - napisao je sveštenik.

FOTO: Print Screen Youtube/ sabrina carpenter
FOTO: Print Screen Youtube/ sabrina carpenter
FOTO: Print Screen Youtube/ sabrina carpenter
FOTO: Print Screen Youtube/ sabrina carpenter

Obećao je da će zaradu od videa donirati Centru za podršku ženama "Bridge To Life", centru za kriznu trudnoću u Njujorku.

- Nedvosmislenio je da su mnogi uznemireni zbog ovoga što se dogodilo, ali ne više od mene. Tražim da po uzoru na Hristov oproštaj nađete mogućim oprostiti moj propust u ovoj nesretnoj stvari - zaključio je.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)