Zaleđena stakla na automobilu, Foto: PrintScreen/ TikTok/ mamazapet

savet

ZABORAVITE NA STRUGALICE, OVAJ TRIK ZA ODLEĐIVANJE ŠOFERKE ĆE VAS RASPAMETITI: Toliko je JEDNOSTAVNO da... (VIDEO)

Zaleđena stakla na automobilu jesu problem, ali rešenje može da bude jednostavnije i od korišćenja strugalice

Objavljeno: 27.11.2023. 11:16h

Da li je i vas jutros na parkingu zateklo neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferka na automobilu i nervoza što sada morate da grebete auto, smrzavate se, kasnite na posao… Rešite problem brzo preparatom koji možete da napravite sami.

Tokom zimskih meseci, čišćenje leda i snega sa automobila noćna je mora svih vozača. Svako bi voleo da ima neko lakše rešenje od struganja i "lopatanja", a zaleđena stakla nikako ne treba zalivati vrelom vodom.

Na društvenim mrežama pojavio se video koji može biti od pomoći svim vozačima kojima tokom zime zalede stakla u automobilu. Naime, jedna mama na Tiktoku savetuje ljude da ne sturužu led sa stakla strugalicom jer postoji mnogo jednostavnije rešenje koje, kako tvrdi, odleđuje staklo za samo nekoliko sekundi.

Kako kaže žena sa snimka, u bocu sa raspršivačem treba sipati dve trećine 70%-nog alkohola i jednu trećinu vode. Ujutru pre sedanja u vozilo treba rasprskati tu mešavinu tečnosti na zaleđeno staklo.

Ovaj video je pogledalo skoro dva i po miliona ljudi, a reakcije u komentarima su različite.

Dok jedni tvrde da ovaj jednostavan trik radi, drugi su skeptični po ovom pitanju. Bilo je i onih koji smatraju da će ovaj način odleđivanja stakala dovesti do oštećenja brisača jer, kako kažu, alkohol nagriza brisače.

Bonus video:

(Espreso/ NPortal)