Posne punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

pažnja

TAJNI RECEPT PO KOM MONASI NA HILANDARU SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Caka za ovo POSNO JELO jeste u VREMENU spremanja

Recepte za 4 posna jela sa Hilandara morate obavezno da zapišete, jer imaju ukus koji se ne zaboravlja!

Objavljeno: 26.11.2023. 11:41h > 11:43h

Recepti sa Hilandara oduševljavaju ljude, te ih rado uvek probaju, a svi se slažu u jednom - da imaju poseban ukus. Ovoga puta otkrivamo vam način na koji monasi sa Atosa prave punjene paprike. Priprema je jednostavna, ali zato miris ostaje zaivek upamćen.

Sastojci:

6 suvih crvenih paprika

Posne punjene paprike spremljene po ovom receptu su najukusnijefoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka

100 g krupno mlevenih oraha

100 g pasulja tetovca

1 šoljica (za crnu kafu) pirinča

mešavina suvog biljnog začina

crvena mlevena paprika,

so, biber

Priprema:

Gotove punjene paprikefoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.

Nastaviti sa prženjem još 1 minut, pa dodati mešavinu suvog biljnog začina te posoliti i pobiberiti po ukusu. Krčkati još 2 minuta na tihoj vatri. Za to vreme ostaviti suve paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile. Zatim napuniti pripremljenim filom, ali voditi računa da se ne napune do vrha.

Napunjene paprike poređati u šerpu, doliti malo vode i krčkati na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Po potrebi dolivati još vode.Nakon toga, zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C pa pred kraj pečenja preliti uljem prethodno proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.

Bonus video:

(Espreso/Stil)