Posna musaka sa sojom u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/ Marija Karma

kakav ukus čoveče

OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima

Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo

Objavljeno: 24.11.2023. 18:34h

28. novembra kreće Božićni post i mnogi već razmišljaju šta da spremaju od hrane u to vreme.

Traje dugo, a nije na odmet da se ima što više raznovrsnih ukusnih jela na umu.

Sočna musaka nam je svima jedno od omiljenih jela, a ono što je najbitnije priprema ne oduzima mnogo vremena, a ukus je božanstven.

Sada je pred vama posna musaka sa sojom koja je dodatno bolja, a spremaćete je tako i van posta.

Nije teško za napraviti, a i ukućani koji je poste biće oduševljeni sa tim specijalitetom.

Beli luk, crni luk i šargarepafoto: Printscreen/Youtube/ Marija Karma

Recept je tu, a ovo su sastojci:

biber

2 glavice crnog luka

dve kutije instant pirea

1 šargarepa

FOTO: Printscreen/Youtube/ Marija Karma
FOTO: Printscreen/Youtube/ Marija Karma
FOTO: Printscreen/Youtube/ Marija Karma
FOTO: Printscreen/Youtube/ Marija Karma

100 g pirea od paradajza

2 čena belog luka

biozačin

200 g sojinih ljuspica

Filovanje posne musakefoto: Printscreen/Youtube/ Marija Karma

Ispred vas je sada način spremanja:

1. Prokuvati sojine mrvice i ocediti vodu.

Izdinstati luk i šargarepu, pa u to dodati, soju i biozačin. Na kraju dodati pire od paradajza.

2. Skuvati dva pakovanja instant pirea po uputstvu s kutije.

Posna musaka u tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Marija Karma

U tepsiju staviti pola skuvanog pirea, na to dinstanu smesu i preko nje ostatak pirea, pa staviti u rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.

3. Poslužiti posnu musaku uz salatu po želji.

Bonus video:

(Espreso/Stil)