Dijana Đoković, Foto: Instagram printscreen/jelenadjokovicndf

BESPREKORNA!

PRSTE DA POLIŽEŠ! ZNATE LI PO ČEMU JE NOLETOVA MAJKA DOBRO POZNATA? Uzmite olovku u ruke i ZAPISUJTE!

Recept Dijane Đoković svim bakama je dobro poznat

Objavljeno: 19.11.2023. 14:48h

Recept Dijane Đoković za palačinke obožavaju svi ukućani, a posebno im se raduju deca Jelene i Novaka.

Nije tajna da se majka slavnog sportiste ne slaže sa snajom po pitanju ishrane.

Tvrdi da se oko većine namirnica preteruje, te da teniser i njegova supruga treba malo da popuste, bar kada je o ishrani njihovih naslednika reč.

U to ime kada god Stefan i Tara dođu kod nje i Srđana ona isprobava nove recepte za slatkiše, a jedan recept Dijane Đoković unuci posebno vole.

Dijana Đoković pravi najbolji slatkiš na svetufoto: Antonio Ahel/ATAImages

– Kad god ima vremena, pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da se šetamo… Dođu kod nas kući, da i unuci osete toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke.

– Uvek se čuje: „Bako, spremi nam palačinke pa se onda nadmećemo: ‘Koje ćete, bezglutenske ili normalne’, a Stefan kaže: „Bako, normalne, pusti te bezglutenske – otkrila je davno uz osmeh Dijana Đoković, čiju vam kulinarsku tajnu otkrivamo u celosti.

Recept Dijane Đoković svim bakama je dobro poznat FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
Recept Dijane Đoković svim bakama je dobro poznat FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
Recept Dijane Đoković svim bakama je dobro poznat FOTO: John Walton / PA Images / Profimedia
Recept Dijane Đoković svim bakama je dobro poznat FOTO: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Recept Dijane Đoković svim bakama je dobro poznat FOTO: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Recept Dijane Đoković - Palačinke

Sastojci:

‒ 2 jaja

‒ 200 g brašna

‒ 4 kašike ulja

‒ 300 ml mleka

‒ 200 ml mineralne vode

‒ kašičica-dve šećera

‒ prstohvat soli

Priprema:

Razbijte jaja u činiju pa dodajte šećer i so. Umutite mikserom, dodajte ostale sastojke sledećim redosledom: polovinu pripremljene količine brašna i mleka, pa ostatak brašna i mleka. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Lagano dodajte mineralnu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.

Ostavite smesu da odstoji trideset minuta u frižideru, pa pecite sa obe strane na zagrejanom tiganju na koji ste stavili nekoliko kapi ulja. Nafilujte nadevom po želji i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Story)