Jabuka u palačinki, Foto: Baka Jelena Petrović

uuuh, kakav ukus

NAJBOLJI RECEPT ZA STARINSKE ''JABUKE U ŠLAFORKU'': Bolju poslasticu nećete naći - domaćice obavezno zapisujte

Neko ih zovu jabuke u šlafroku, neko pohovane palačinke, a mi jednostavno jabuke u palačinki jer to u stvari i jesu

Objavljeno: 11.11.2023. 16:42h

Krugovi tankih mirisnih jabuka u testu palačinki koje se prži. Pa kad se odozgo doda zamirisana vanila ili možda kugla sladoleda desert postaje neodoljiv, a ukus nezaboravan. Probajte i recept šaljite dalje!

Potrebno je:

  • 2 veće jabuke
  • 150-200 gr brašna
  • 2 jaja
  • 250 ml. mleka
  • malo soli
  • ulja
Jabuka u palačinkifoto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Jabuke oljuštiti izvaditi sredinu sa koščicama i iseći na tanje krugove. Razbiti jaja, dodati mleko i brašno kao i malo soli i ulja i umutiti malo gušće testo nego za palačinke.

Ugrejemo ulje u šerpi a jabuke spuštamo u testo vadimo kašikom i pržimo u ulju da porumeni sa obe strane . Po želji može odozgo prah šećer zamirisan vanilom.

BONUS VIDEO

(Espreso/krstarica)