Policijska traka, Foto: Nenad Kostić

incident

"BILJANA JE UKLJUČILA KUVALO, A ONDA JE DOŠLO DO DETONACIJE": Otkriveni novi detalji stravične eksplozije u Zemunu

Zvanično se nisu još uvek oglasile institucije

Objavljeno: 10.11.2023. 13:43h > 13:50h

Eksplozija se dogodila u trenutku kada je Biljana uključila kuvalo: Osmorica radnika na saslušanju

Kako se saznaje, do katasrofalne eksplozije u Ševinoj ulici u Zemunu, u kojoj je rano jutros nastradao Stevo Ljiljak, došlo je nakon što je njegova ćerka Biljana, koja je zadobila teške povrede, uključila kuvalo za vodu, a pošto je čitave noći curio gas iz cevi koji su radnici jednog preduzeća oštetili veče pre nesreće. Prema saznanjima portala Nova, privedeno je osam radnika na saslušanju.

Mesto eksplozijefoto: Nenad Kostić

Zvanično se nisu još uvek oglasile institucije, a prema saznanjima pomenutog portala, do eksplozije gasa došlo je nakon što su radnici jedne firme oštetili gasnu cev prilikom iskopavanja kanala za uvođenje optičkih kablova u Ševinoj ulici u Zemunu.

„Biljana je rano jutros ustala i uključila kuvalo za vodu kada je došlo do detonacije. Žena je izletela kroz prozor dok je njen otac na licu mesta nastradao. Najvervatnije je gas curio tokom noći i napunio je njihovu kuću“, navodi izvor pomenutog portala.

Policija je nešto posle 11 sati privela osam radnika, na informativni razgovor, koji su izvodili radove u ovoj ulici.

Podsetimo, Stevo Ljiljak je poginuo, dok je njegova ćerka Ljiljana teško povređena u stravičnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Ševinoj ulici u Zemunu, nakon što je došlo do eksplozije plina u njihovoj porodičnoj kući.

Zemunfoto: Nenad Kostić

Komšije porodice kažu za Nova.rs da je eksplozija bila strahovita i otkrivaju da se gas u ulici osećao i prethodnih dana.

„Prethodnih dana se osećao gas u ulici, znam da je u toku izvođenje nekih radova vezano za optičke kablove“, kaže komšija.

Određeno zadržavanje Novopazarcu koji je pucao u bivšu suprugu: Ušao kroz prozor u kuću i ispalio dva hica u ženu, pa je ubacio u auto i pobegao

Pretpostavlja se da je tokom radova probijen glavni gasni vod i da je gas kroz kanalizaciju ušao u kuće.

Bonus video:

(Espreso / Nova)