Foto: Dragana Udovičić

malo ko zna

BIOGRAFIJA TANJE PETERNEK ALEKSIĆ PUNA ZANIMLJIVOSTI! Njeno POREKLO će vas ZABEZEKLNUTI, a tek saznanje o MUŽU

Novinarstvo joj je samo lepo donelo

Objavljeno: 10.11.2023. 12:10h

Televizija je nekako uvek bila uz nju i oko nje, a Tanja Peternek Aleksić je bila i ostala jedna od najpoznatijih voditeljki u Srbiji. Poznata i priznata, uz Tanju su odrasle mnoge generacije.

Kao devojčica je glumila u seriji "Pozorište u kući", a kako je i sama govorila, oduvek je želela da bude pisac.

Kako je i sama novinarka i voditeljka govorila, novinarstvo joj je samo lepo donelo, a u šali ona voli da kaže da se i udala zahvaljujući svom pozivu.

Muž Tanje Peternek i otac njene dve ćerke Anje i Tamare, Goran Aleksić je montažer, a njihova priča gotovo je sudbinska.

Tanja je jednom prilikom govorila kako se našla u novinarstvu.

"Nisam mislila da će moj život ići u ovom pravcu. Ali, u novinarstvo sam ušla tako što sam pobegla iz škole. Bila sam treći razred gimnazije kada su se pojavili ljudi iz Palilulske olimpijade kulture. Drugarice iz razreda su me prijavile u kategoriji voditeljstvo, a razredna je rekla da ću, ako se sutradan ne pojavim u školi, imati četvorku iz vladanja. Ipak, morala sam da odem. U žiriju je bio Radoman Kanjevac i ja sam pobedila. Prišao mi je i rekao da čovek koji na studentskom Indeksu 202 vodi deo emisije posvećene usmerenjacima odlazi u vojsku, pa je pitao da li bih ja počela da radim. Ponudio mi je honorar i opravdanje za školu! Vrlo brzo počela sam da vodim Indeks 202 sredom", rekla je za Kurir pa dodala:

Kao devojčica je glumila u seriji "Pozorište u kući"foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Imala sam emisiju, glas mi je bio radijski, mada sam malo govorila onako, beogradski. Pronašla sam telefon čuvene lektorke Drage Jonaš i otišla kod nje s molbom da mi to beogradsko bečenje promeni. Rekla mi je da dođem sledeći put sa sveskom da radimo domaće zadatke. I tako sam počela da radim, vodila sam program, zarađivala super, i nisam dobila četvorku iz vladanja. U novinarstvo sam ušla na privremni rad kao gastarbajteri u Nemačkoj i s idejom da će to, kad upišem akademiju, prestati da me zanima."

FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Print Screen Youtube

Devojačko prezime slavne voditeljke je češko.

Voditeljka je tokom svoje karijere imala čast da razgovara sa našim najvećim glumcima, sportistima, akademicima, rediteljima, muzičarima...

Mnogi od njih su je ugostili u svom domu.

Bonus video:

(Espreso / Milica STanimirović)