Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

preukusno

STARINSKI RECEPT ZA HLEB SA JOGURTOM: DOMAĆE je uvek BOLJE od KUPOVNOG, recept ZLATA vredan

Ovako su naše bake pravile domaći hleb sa jogurtom

Objavljeno: 07.11.2023. 20:20h

Hleb je namirnica koja se u Srbiji često jede i to gotovo uz svaki obrok. Umesto da kupujete svaki dan, probajte ovaj jednostavan recept pomoću kojeg ćete umesiti najmekši hleb. Tajna je u jogurtu koji se dodaje u testo, a ne samo što se ono lako mesi, već nema čekanja ni da nadođe, pa je super kada ste u žurbi, a želite vruć i svež hleb.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 450 ml grčkog jogurta
  • 2 jajeta
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
    foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje
  • Recept za najmekši hleb sa jogurtom:

U posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sipajte jogurt. Dodajte jaja i dobro sjedinite. Prebacite testo za hleb na pobrašnjenu površinu, a zatim ga malo pospite brašno i kratko premesite. Testo treba da bude malo lepljivo. Prebacite ga na pleh obložen pek papirom, pa malo spljoštite rukom i zasecite na par mesta. Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Stvar ukusa)