Palačinke, Foto: Bakina kuhinja

recept

BAKA JELA OTKRILA SASTOJAK ZA PALAČINKE KOJI JE OBAVEZAN, A NIKO GA NE STAVLJA U SMESU: Samo tako će biti MEKANE

Jedno piće koje Srbi obožavaju je obavezan sastojak u smesi za palačinke

Objavljeno: 07.11.2023. 09:17h

Kako da vam palačinke budu mekane, prozirne i čipkaste.Ovaj dodatak će poslasticu učiniti neodoljivom.

Potrebno je:

2 jaja

malo soli

Palačinkefoto: Bakina kuhinja

200 ml mleka

100 ml piva

100 ml ulja

200-250 gr brašna

Priprema:

Ukusne palačinke po bakinom receptu FOTO: Bakina kuhinja
Ukusne palačinke po bakinom receptu FOTO: Bakina kuhinja

U činiju razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti, dodati ulje, mleko pivo pa izmutiti, Dodavati brašno i mutiti žicom da testo bude bez grudvica i retko.

Sipati kutlačom u podmazan tiganj toliko da se može razliti.

Peći kratko sa jedne i druge strane. Puniti po želji, ml. orasima, pekmezom kremom , sirom ili šta već želite.

Palacinke su mekane i prozirne, a ivice čipkaste.

Bonus video:

(Espreso)