Šaran, Foto: Printscreen/Youtube/EssenRecipes

preukusno!

ŠARAN SA PAVLAKOM PO TRADICIONALNOM SRPSKOM RECEPTU: Dodajte ovo SIVO POVRĆE i svi će ODLEPITI koliko je UKUSNO

Rceept za ukusnog šarana u pavlaci sa pečurkama

Objavljeno: 02.11.2023. 21:00h

Napravite naizgled neobičnu, ali preukusno kombinaciju! Pečeni šaran u pavlaci sa pečurkama.

POTREBNI SASTOJCI

  • šaran - 2 komada, po oko 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • beli luk - 5 čenova
  • pavlaka - 300 ml
  • so - po ukusu
  • biber - 20 g mleven
  • estragon - 10 g
  • pečurke - 200 g kuvane i sitno iseckane
foto: Printscreen/Youtube/ Nemanja B

NAČIN PRIPREME

  1. Šarana očistite, dobro operite i pustite da se ocedi.
  2. U posudi pomešati seckani crni luk, so po ukusu, kašiku pavlake, čen sitno iseckanog belog luka, malo mlevenog bibera i estragona i iseckane i kuvane pečurke. Dobro promešati i puniti šarana.
  3. Stavljati u tepsiju u koju ste stavili ulje i malo estragona, mleveni biber, zatim dve kriške paradajza stavite u ribu i preostale kriške paradajza pored ribe i na ribu.
  4. Pospite estragonom, mlevenim biberom, posolite po ukusu i prelijte preostalom pavlakom u koji smo dodali izgnječeni čen belog luka.
  5. Pecite ribu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.

Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Bonapeti)