Ilustracija, Foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

preukusno

AKO VAM SE SMUČILO DA JEDETE SVAKI DAN ISTO, NAPRAVITE PILETINU U OVOM SOSU: Davićete se u SAFTU neobičnog jela

Napravite neobičan ručak kom će se svi obradovati

Objavljeno: 02.11.2023. 23:15h

Ako volite da eksprimentišete sa hranom, predlažemo vam da probate i piletinu sa ananasom u slatko-kiselom sosu. Ova neobična kombnicija sastojaka čini jelo apsolutno neodoljivim, a koliko god delovalo kao da ove namirnice ne idu jedna sa drugom, odličan su spoj. Piletinu možete da napravite na milion načina, ali sa ananasom i paprikom u slatko-kiselom sosu je definitivno najukusnija. Poslužite za ručak sa pirinčem ili nudlama.

Sastojci:

  • 300 g belog mesa
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašika kukuruznog skorba
  • 1 crni luk
  • 1/2 žute babure
  • 1/2 crvene babure
  • 5 prstenova ananasa iz konzerve
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašika kečapa
  • 1 kašika slatko-kiselog sosa
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 čen belog luka
  • vlašac
foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

Recept za piletinu sa ananasom u slatko-kiselom sosu:

Isecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom. Dodajte skrob i sve lepo promešajte. Ispržite meso u dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja. Kada se meso proprži, izvadite ga iz tiganja, pa dodajte krupno sečen crni luk. Kada luk malo omekša dodajte krupno sečenu papriku, kao i ananas. U posudi pomešajte šećer, kečap, pirinčano sirće, slatko-kiseli sos, sojin sos, mleveni beli luk. Dodajte piletinu u tiganj sa voćem i povrćem, pa sipajte sos. Promešajte i pržite još par minuta. Na kraju pospite seckanim vlašcem.

Bonus video: VIKTORIJA PRVI PUT PRAVI MEDALJONE U SOSU OD PEČURAKA: Dobila čistu desetku, uz OVAJ recept nemate grešku, SVI ĆE GA OBOŽAVATI!

(Espreso/Stvar ukusa)