Japanski čizkejk, Foto: Printscreen/youtube/ Nino's Home

savršen recept

NAJBOLJI RECEPT ZA JAPANSKI ČIZKEJK OD 3 SASTOJKA: Kremasta poslastica kao u restoranu - priprema nikad prostija

Idealna poslastica od samo 3 sastojka ostavlja svakog bez teksta posle prvog zalogaja

Objavljeno: 01.11.2023. 09:34h

Omiljena poslastica mnogima, pogovoto mlađoj generaciji - čizkejk. Super lako se pravi, tako da i ako nemate mnogo vremena, ništa vas neće sprečiti da napravite ovu ukusnu poslasticu. Japanska receptura će vas zadiviti ukusom i kremastom teksturom.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 krem sira (sirni namaz)
Parče japanskog čizkejkafoto: Printscreen/youtube/ Nino's Home

Priprema:

Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg.

Filovi za čizkejkfoto: Printscreen/youtube/ Nino's Home

Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca.

Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta.

Čiz u kalupufoto: Printscreen/youtube/ Nino's Home

Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Bonus video

(Espreso/nova)