Borba Fjurija Nganua

AU

SUDIJE SPREČILE BRUKU FJURIJA! Kamerunac ga PATOSIRAO, ali Britanac slavio posle KONTROVERZNE ODLUKE! (VIDEO)

U jednom momentu je završio i na podu, ali se pridigao i na kraju slavio pobedu

Objavljeno: 29.10.2023. 08:48h > 08:53h

Britanski bokser Tajson Fjuri je pobedio Frensisa Nganua u Saudijskoj Arabiji, a mnogi smatraju da je Kamerunac pokraden.

Aktuelni šampion sveta u WBC verziji slavio je podeljenom odlukom sudija posle deset rundi. Jedan arbitar je prednost dao kamerunskom borcu 95-94, dok su dvojica smatrali da je Fjuri bio bolji - 96-93, 95-94.

U jednom momentu je završio i na podu, ali se pridigao i na kraju slavio pobedu.

Bila je to nesvakidašnja predstava u kojoj su se susreli teškaški šampioni u dva različita sporta. Borba se odvijala prema bokserskim pravilima, Fjuri je slovio za favorita. Međutim, Nganu je pokazao snagu udaraca po kojoj je čuven, pa je bacio rivala u nokdaun u trećoj rundi.

Ipak, uspeo je Britanac da se pridigne, preuzme inicijativu i na kraju trijumfuje.

- On je nezgodan rival i dobar udarač i mnogo ga poštujem. Bila je ovo jedna od mojih najtežih borbi u poslednjih 10 godina- rekao je Fjuri.

Britanca očekuje borba protiv Aleksandra Usika, a ukoliko želi novi trijumf, definitivno će morati mnogo bolje nego u ovom meču.

Usik je čovek koji ima preostala tri velika pojasa teške kategorije - WBA, IBF i WBO. Pobednik duela Fjuri - Usik postaće prvi neprikosnoveni svetski šampion teške kategorije još od Lenoksa Luisa i prvi u 21. veku.

Bonus video:

(Espreso)