Sarme, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

sočne

OVAKVE SARME NIKO U SRBIJI NIJE SPREMAO, RECEPT ĆE VAS ODUŠEVITI: Umesto mlevenog mesa DODAJTE OVO i biće UKUSNIJE

"Sarme od vinovog lista se pripremaju sa puno ljubavi i želje, a mi vam garantujemo da su ove pripremljene sa puno pažnje"

Objavljeno: 25.10.2023. 21:15h

Sarme su omiljeno jelo u Srbiji koje se uglavnom sprema u svečanim prilikama kao što su slavlja, slave i proslave.

Evo jednog neobičnog recepta za ukusne sarme.

Sastojci:

jagnjeće meso - 1 kg masno, (mleveno)

pirinač - 1 šolja

Sarmefoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

so - po ukusu

aleva paprika - 1 kašičica

mladi luk - 1 veza ili jedna glavica (veća) crvenog luka

mirođija - 1/2 veze

biber

listovi vinove loze - sveži ili iz tegle

ulje - 1 - 2 kašike

NAČIN PRIPREME

Spremanje sarmefoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Pomešati pirinač, sitno seckani crni luk, mleveno jagnjeće meso, alevu papriku, biber, seckanu mirođiju, so (ako nije soljeno), sve dobro izmešati.

Listovi, ako su sveži, kratko se preliju vrelom vodom, a oni iz tegle ocede od rastvora soli i odvoje jedan od drugog.

Nadev se umota u svaki list vinove loze i ređa u šerpu, pritisne teškim tanjirom i prelije sokom iz tegle ili vodom da prekrije sarmice na dva centimetra od njih.

Kuvajte dok ne bude gotov (kada je pirinač gotov).

Sarme od vinovog lista služe se sa kiselim mlekom.

EVO KOJA HOLIVUDSKA FACA OBOŽAVA DA JEDE SARME I PEČENJE

(Espreso/BonApeti)