Pastrmka u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

kakav ukus

ZA SVETU PETKU SPREMITE NAJUKUSNIJU PASTRMKU IZ TIGANJA: Trik je u bademu - nema boljeg recepta

Za Svetu Petku spremite najukusniju pastrmku iz tiganja, gde se trik krije u bademima, a bolji recept ne postoji

Objavljeno: 25.10.2023. 18:53h

Svetu Petku slavimo u petak, 27, oktobra, a vi ako još niste odlučili koju ribu da spremate dobro će vam doći novi predlozi.

Osim ukusne skuše iz rerne, tu je i pastrmka koju svi tamanimo i kada nije post ili posna slava.

Ukusna, sočna, a još ako se jede uz krompir salatu to je pun pogodak.

Za slavu će vam značiti ova priprema jer je najbrža, a zapravo i najukusnija.

Jajafoto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

Recept ide po ovim sastojima:

začinsko bilje po želji

60 g listića badema

malo soka od limuna

2 fileta pastrmke

Pastrmka u jajimafoto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

1 čen belog luka

1 jaje

1 kašika putera

Prženje pastrmkefoto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

1 kašika ulja za jaku toplotu

Ovako se sprema:

Badem sipajte u kesu, pa oklagijom pređite par puta, da se izlomi. Uvaljajte pastrmku u umućeno jaje, pa u badem i ispržite.

Prženje pastrmkefoto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

Istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk, sok od limuna i seckano začinsko bilje po želji. Prelijte preko pastrmke.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)