Zimnica, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

obratite pažnju

ZA OVU ZIMNICU KAŽU DA JE ZDRAVLJE U TEGLI: Nema ni gram konzervansa, napraviće vas ZDRAVIJAMA nego IKAD PRE

Spremanje cvekle za zimnicu nije previše zahtevno. Zahvaljujući njoj obskrbićete se preko potrebnim mineralima i vitaminima u zimskim mesecima

Objavljeno: 23.10.2023. 13:29h > 13:31h

U nastavku vam otkrivamo recept za domaću zimnicu bez konzervanasa.

Potrebno vam je:

2 kg cvekle, 2 l vode, 50 g soli.

Priprema recepta:

foto: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja

Cvekle, manje ili srednje veličine, oljuštite, operite, složite u posudu gde će se kiseliti i pritisnite ih nečim teškim. Preko nje prelijte prokuvan i ohlađen presolac od vode i soli, neka bude barem desetak centimetara iznad. Prve dve nedelje posle stavljanja na kiseljenje skidajte i bacajte penu s površine.

Spremanje cvekle za zimnicu nije previše zahtevno. Zahvaljujući njoj obskrbićete se preko potrebnim mineralima i vitaminima u zimskim mesecima.

(Espreso/Zdrava i lepa)