Paprikaš sa pilećim krilcima u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinjica

ručak za desetku

MAĐARICE PRAVE PAPRIKAŠ SA PILEĆIM KRILCIMA KOJI JE PREUKUSAN: Meso hrskavo i sočno - sastojci za svačiji džep

Mađarice prave paprikaš sa pilećim krilcima koji je preukusan, a meso hrskavo i sočno, sastojci uopšte nisu skupi

Objavljeno: 20.10.2023. 10:47h

Iako je danas pred nama pravi letnji dan, domaćicama će dobro doći nove ideje za kuvana jela.

Nakon što svojim ukućanima napravite američke prženice i iznenadite ih, vreme za kuvanje ručka će brzo doći.

Ne morate dugo da se zadržavate u kuhinji ako napravite paprikaš sa pilećim krilcima onako kako to rade Mađarice.

Idealno jelo na kašiku, a posle jednog tanjira ukućani će tražiti da im napravite prvom prilikom opet.

Luk u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinjica

Recept ide po ovim sastojcima:

aleva paprika - 1 kašičica

pileća krilca - 500 g

pavlaka - 20 ml

luk - 2 glavice

brašno - 1 kašičica

Pileća krilcafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinjica

aleva paprika - 1 kašičica, ljuta

so - 1 kašičica

so - 1 kašičica

beli luk - 3 čena

Sada sledi ono glavno, a to je priprema:

Isecite pileća krilca na dva dela. Slaninu isecite na male kocke.

Začini u paprikašu sa pilećim krilcimafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinjica

Zapržite slaninu u suvom tiganju tako da pusti masnoću. Dodajte stino isečen luk i ustinjene čenove belog luka. Dodajte ljutu alevu papriku, 2-3 kašike vode i dinstajte luk dok ne omekša. Kada voda ispari stavite pileća krilca i zapržite ih sa svih strana.

Kada se meso zarumeni sa svih strana dolijte šolju vode, poklopite i ostavite piletinu da se dinsta na tihoj vatri oko 30 minuta.

Paprikaš sa pilećim krilcima u tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinjica

Promešajte brašno sa pavlakom i prelijte pileća krilca. Ostavite jelo još 4.5 minuta na ringli.

Pre serviranja začinite alevom paprikom.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)