Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

recept

MAĐARSKI KUVARI OTKRILI TAJNU NJUKUSNIJIH PUNJENIH PAPRIKA: Caka je u OVOJ VRSTI MESA, a vodu uopšte NE DODAJU

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice

Objavljeno: 19.10.2023. 13:29h

Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

Punejne paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

Majke i snajke

(Espreso/NajŽena)