Testo, Foto: Printscreen/youtube/Brzo i lako

paŽnja

ZBOG OVOG TAJNOG SASTOJKA, TESTO ĆE UVEK RASTI KAO LUDO: Vrhunski kuvari tvrde - usled HEMIJSKE REAKCIJE ONO ĆE...

Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Objavljeno: 18.10.2023. 09:01h

Ovih nekoliko trikova će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara.

Ako budete sledili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.

Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”!

(Espreso/Krstarica)