Džigerica u sosu, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FATIMA SYDOW COOKS

recept

JEFTIN, A ZDRAV RUČAK GOTOV OČAS POSLA: Pileća džigerica u pikantnom sosu koju će cela porodica OBOŽAVATI

Uz ovaj recept napravićete nikad sočiniju pileću džigericu kojom će biti oduševljeni i najveći gurmani

Objavljeno: 16.10.2023. 23:12h

Pileća džigerica spada u jeftinija mesa, a uglavnom se priprema na isti način. Kratko se marinira, a onda se prži. Postoji nekoliko trikova koji će pileću džigericu učiniti mnogo sočnijom, a mi vam danas donosimo savršen i jednostavan recept. Napravite džigericu u aromatičnom i pikantnom umaku, a tajna je u začinima.

Sastojci:

400 g pileće džigerice

1 kašičica tucane paprike

Sečenje džigericefoto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

1 crni luk

1 kašičica paradajz paste

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica kurkume

1 kašičica ljute mlevene paprike

malo limuna

2-3 čena belog luka

200 ml pavlake za kuvanje

svež korijander

malo kokosovog ulja ili putera

Džigerica u sosufoto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

Recept za aromatičnu pileću džigericu:

U duboljoj šerpi istopite kokosovo ulje ili puter, a zatim dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte tucanu papriku i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte i paradajz pastu. Sipajte 2-3 kašike vode i krčkajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte ostale začine, koa što su mlevena slatka i ljuta paprika i kurkuma, pa lepo promešajte.

Posle par minuta dodajte i pileću džigericu koje ste prethodno očistili i iseckali. Promešajte i ostavite par minuta da se pileća džigerica proprži. Nakon toga sipajte pavlaku za kuvanje i krčkajte pileću džigericu još par minuta. Sipajte malo soka od limuna i pospite seckanim korijanderom, pa promešajte.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)