Jaje, Foto: Printscreen YouTube/Restoran Lovački dom Valjevo

genijalno

CAKA ISKUSNIH DOMAĆICA ZA SAVRŠENO JAJE NA OKO: Treba vam samo ČAČKALICA i zasijaćete kao profesionalni kuvar

Deluje kao da ne postoji jednostavniji recept od onog za jaja na oko

Objavljeno: 16.10.2023. 12:11h

Sve što treba da uradite jeste da razbijete jaje iznad tiganja i da ispržite. Ali koliko god lako delovalo, ovo jelo ne ispade uvek dobro i ukusno. Iskusne domaćice su otkrile dva trika koja će pomoći da ovaj ukusan doručak uvek ispadne savršeno.

foto: Printscreen/TikTok/ketowithmacey

Prva stvar koja je bitna kod pripreme jaja na oko jeste ta da umesto ulja koristite puter. A takođe je bitno da jaje razbijte što bliže rubu tiganju, kako se žumance ne bi raširilo.

Ali, postoji još jedan trik koji je mnogo lakši i bolji. Kada razbijete jaje u tiganju, uzmite čačkalicu i probodite jaje tamo gde se spajaju žumance i belance. Tako će se lepo rasporediti po tiganju i ravnomerno pržiti.

BONUS VIDEO:NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

(Espreso/krstarica)