Prženje belog mesa, Foto: Printscreen YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

recept

BELO MESO ĆE BITI MEKANO SAMO AKO DODATE OVAJ SASTOJAK: Sočno i ukusno jelo u AROMATIČNOM SAFTU koće ćete TAMANITI

Zaista je kao što joj sam naziv kaže - najmekša

Objavljeno: 15.10.2023. 10:16h

Kako pripremiti pileće belo meso a da bude meko i softano? Postoji način i mi smo ga testirali!

Trik je u jednom neočekivanom sastojku i možda će vam pogled na listu sastojaka delovati čudno ili ćete se zgroziti zbog "masnoće", verujte - kada je budete probali oduševiće vas!

Spremanje belog mesafoto: Printscreen Youtube

Sastojci:

1 pileće grudi (bez kostiju)

100 g majoneza

malo belog luka u prahu

100 g narendanog kačkavalja

so

biber

mirođija

Priprema:

Belo mesofoto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Piletinu iseći na 6 komada, može se malo i izlupati čekićem, ali vrlo malo. Oprati, ocediti, ostaviti da se osuši, pa posoliti i pobiberiti. U međuvremenu pomešati majonez, miriđiju, beli luk i narenan kačkavalj. Smesu naneti na meso sa obe strane, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i pokriti aluminijumskom folijom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko sat vremena, pa ukloniti foliju i ostaviti da porumeni.

Majke i snajke

(Espreso/Mondo)