Zapečena piletina, Foto: Milin Kuvar/ Printscreen/ Youtube

recept

NAPRAVITE JEFTIN RUČAK ZA 300 DINARA GOTOV OČAS POSLA: Sve pomešate stavite u rernu i JELO JE SPREMNO

Jeftini sastojci, a ukus neverovatan

Objavljeno: 14.10.2023. 10:14h

Ko je na keto režimu, taj će se obradovati! A ko nije u ketozi jednako će se radovati, samo sa hlebom. Ovaj recept je neka osnovna verzija jela. Ako želite, možete da dodate barenu testeninu, beli sir, kačkavalj, tikvice, pečenu papriku… imate dosta mogućnosti.

Za 4 porcije

Sastojci

300 g belog mesa

1/2 karfiola

foto: Milin Kuvar/ Printscreen/ Youtube

2 jaja

200 ml jogurta

so, biber

Priprema

Belo meso isecite na kockice, posolite i propržite u tiganju.

Karfiol stavite u šerpu sa slanom vodom i sačekajte da proključa, a onda procedite.

Zagrejte rernu na 250 stepeni. U vatrostalnoj posudi pomešajte karfiol i piletinu. U tanjiru umutite jaja, jogurt i malo vode (pola šoljice). Začinite to kašičicom soli i biberom pa prelijte preko piletine i karfiola.

Ubacite u rernu i smanjite temperaturu na 230. Zapecite dok ne porumeni, oko 30 minuta. Prijatno!

Majke i snajke

(Espreso/Ručak za 200 dinara)